[KEY NOT FOUND : wai.to_content]

Kolačići (cookies) na internetskoj stranici EU-a

Uz pomoć kolačića na najbolji ćete način iskusiti sve što naša stranica nudi. Ako nastavite bez promjene postavki, koristit ćete kolačiće; postavke vezane uz kolačiće možete promijeniti u bilo kojem trenutku.

Nastaviti
 
 
 
 .
 
 .
 
 
 
 .
 .
Danas je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održana panel-rasprava “Žene u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici (STEM)”, u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj. U raspravi organiziranoj povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena sudjelovali su hrvatski europarlamentarci Marijana Petir (EPP), Dubravka Šuica (EPP), dr. sc. Davor Škrlec (Zeleni), dr. sc. Lea Skorin-Kapov i dr. sc. Ana Sović Kržić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te robotičarka Maja Mačinko Kovač, uz moderiranje Tanje Rudež iz Jutarnjeg lista.
Pročitaj više
Sudionici drugog panela na konferenciji "Quo Vadis, Europa?" pod nazivom "Europa sutra; digitalna, inovativna, progresivna?"bili su Martina Dalić, potpredsjednica Vlade RH te ministrica gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta; Boris Drilo, član uprave Hrvatskoga Telekoma; dr. sc. Tea Žakula s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu; Matija Kopić, osnivač i direktor međunarodne kompanije Farmeron, te Marcin Olender, direktor Googlea za javne politike i oodnose s vladama za Srednju i istočnu Europu.
''Europskoj uniji je potrebna odlučnost i vizija'', rekao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u uvodnom obraćanju na konferenciji ''Quo vadis, Europa?'' u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj, održanoj u petak, 11. studenoga 2016. godine, u muzeju Mimara u Zagrebu. Na konferenciji su govornici bili i zastupnici Dubravka Šuica (EPP) i Tonino Picula (S&D), ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Martina Dalić, kao i inozemni gosti, poput direktora Googlea za javnu politiku i suradnju s vladama za istočnu Europu Marcina Olendera.
Pročitaj više
Na inicijalnom seminaru za menotre-seniore programa Euorpskoga parlamenta ''Škola ambasador'' prisutnim nastavnicima obratili su se Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u RH, Domagoj Ivan Milošević, predsjednik Odbora za europske posloveHrvatskoga sabora, Marijana Petir, zastupnica u Europskome parlamentu, Hrvoje Šlezak, zamjenik ministra znanosti i obrazovanja, te Branko Baričević, šef predstavništva Europske komisije u RH.
Inicijalni seminar za nastavnike, mentore-seniore koji sudjeluju u programu Europskoga parlamenta ''Škola ambasador'', održan je u organizaciji Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u Republici Hrvatskoj u subotu, 12. studenoga 2016. godine, u dvorani Kuće Europe u Zagrebu. Na seminaru, u sklopu programa koji se po prvi puta provodi u Hrvatskoj, okupilo se 15 nastavnika iz srednjih škola, strukovnih i gimnazija, iz cijele Hrvatske.
Pročitaj više
Quo Vadis, Europa? uz govor predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića
Ured za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj 11. studenoga 2016. godine s početkom u 10:30 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu organizira konferenciju ''Quo vadis, Europa'' o sadašnjosti i budućnosti Europske Unije. Nakon uvodnog govora predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, slijede dva panela na kojima će domaći i inozemni govornici raspravljati o tekućoj političkoj situaciji u EU-u te o njezinom daljnjem usmjerenju s obzirom na Brexit i ostale aktualne političke izazove, kao i o gospodarskim mogućnostima Unije, s naglaskom na jedinstveno digitalno tržište i inovacije.
Pročitaj više